Gyakran Ismételt Kérdések

Mi az a VoIP és mire jó?

Beszédhang az interneten: a VoIP egy olyan technológia, amelynek segítségével a beszédhangot az Interneten, élőben (on-line) továbbítjuk. Ez nem új találmány, de az egyezményes protokollok bevezetésével azonban ma már globálisan alkalmazhatóvá vált. A felhasználók számára a VoIP nem csak komoly anyagi megtakarítást jelenthet a beszélgetések során, hanem a rendelkezésre álló új alkalmazások a hatékonyság növekedését is jelenthetik.

Hol elérhető?

Ahol rendelkezésre áll széles sávú Internet: mindenhol kiváló minőségben elérhető, mivel a VoIP szolgáltatás az Internet technológia alkalmazásával nyújtott telefonszolgáltatás. A ReBell Telecommunication VoIP szolgáltatása független az Internet szolgáltatástól, vagy szolgáltatótól, illetve a leendő Előfizetőnk földrajzi elhelyezkedésétől!

Milyen technikai feltételek szükségesek a szolgáltatásának igénybevételéhez?

Megfelelő internet hozzáférés: Amennyiben rendelkezik megfelelő Internet hozzáféréssel (az igénybevétel helyén), úgy máris alkalmas technikailag a ReBell Telecommunication VoIP szolgáltatásának igénybevételére. Ehhez csupán egy végberendezésre lesz majd szüksége. Az Internet szolgáltatással szembeni egyetlen elvárás pedig a megfelelő sávszélesség. Ehhez csupán egy végberendezésre lesz majd szüksége.

Mi jelent a végberendezés fogalma?

Ez leggyakrabban kézzelfogható IP hang vagy videó telefon, vagy telepített pl. vállalatirányítási rendszerbe integrált híváskezelő program, vagy IP konferencia híváskezelő eszköz. Vagyis az az eszköz, amelyen a telefonszolgáltatást Ön fizikai értelemben igénybe tudja venni. és csatlakozik az Internethez.

Mi jelent a végpont fogalma?

Az Ön telefonszáma: A ReBell Telecommunication VoIP szolgáltatásának igénybe vételéhez igény szerint egy vagy több telefonszámot biztosítunk. Számszolgáltatásunk  a legtöbb magyar nagyvárosra és színes számokra egyaránt vonatkozik. Amennyiben rendelkezik már vezetékes telefonszámmal,  azt díjmentesen hordozzuk. Speciális esetben partnereinken keresztül nemzetközi telefonszámokat is biztosítunk a világ közel 130 országából.

Hogyan zajlik a számhordozás

A  Rebell telecommunication a számhordozást díjmenetesen végzi, Önnek csak egy rövid formanyomtatványon (Letölthető dokumentumok) kell jeleznie az igényt és mi minden  további adminisztrációt elvégzünk.

WIFI-n keresztül VoIP?

Szintén alkalmasak lehetnek a VoIP szolgáltatásra, de minőségi problémák az adatátvitel terén jelentkezhetnek. Ez befolyásolja a hang vagy kép minőséget, így a minőségi adatátvitelhez széles sávú internet javasolt.

Hogyan lehetek a ReBell Telecommunication partnere?

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) által jóváhagyott ÁSZF tartalmazza az Általános Szerződési Feltételeket. (Letölthető dokumentumok).

 
KAPCSOLAT